Therapie - Adem diep

Hier ligt de focus op het vinden van een nieuwe balans. Door gebeurtenissen in je omgeving of ervaringen vanuit je jeugd kan de juiste balans helemaal kwijt zijn en ben je zoekende, maar weet je vaak niet waar te beginnen… of je weet het wel, maar het lukt je niet.

Bij aanvang zal ik eerst een analyse maken van je status quo. Zowel op psychisch als fysiek vlak. Op basis van de Transactionele Analyse onderzoeken we waar je bent vastgelopen (gebeurtenis(sen)) en op welke manier je hierop hebt gereageerd (strategie) en hoe dit je belemmert in je leven (blokkade). Ook doen we een adem- en lichaam-/bewegingssanalyse.

Daarna gaan we op zoek naar de nieuwe balans. Dit doen we door de blokkades op te heffen, zowel psychisch als fysiek en te onderzoeken hoe de energie weer kan gaan stromen en hoe deze door jou gereguleerd kan worden.

Ik zal lichaamsgerichte psychotherapeutische methoden inzetten, waarbij ik gebruik zal maken van Sensori-Motor Psychotherpeutische interventies waarbij de bewustwording van wat je waarneemt met je zintuigen en je lijf centraal staat. Ook zal ik Integratieve Therapeutische interventies toepassen waarbij gebruik wordt gemaakt van interventies vanuit verschillende therapeutische modellen (cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psychodynamische therapie, innerlijk kindwerk, systeem opstellingen, EMDR, etc.).

Daarnaast kunnen ook de lichaamsgerichte in- en ontspanningsmethoden worden ingezet om de nieuwe balans te vinden en te kunnen onderhouden tussen in- en ontspanning.