Wie ben ik?

Ik ben Esther de Joode, geboren in Duitsland en vanaf dat moment continu in beweging… letterlijk en figuurlijk; ik ben vaak verhuisd en houd veel van sporten en actie, ben altijd bezig met leren en groei.

Vanaf mijn 13e ben ik gaan hardlopen. Intuïtief voelde ik dat ik moest bewegen.. om me oké te voelen, om de wereld aan te kunnen. De cadans van het rennen en de ademhaling geeft mij rust en een gevoel van vrijheid. Het liefst rende ik de hele dag door (ultra afstanden van 100 km en meer, vooral in de bergen!).

Wat ik wilde worden was voor mij helder

Bewegen en praten met anderen om ze te helpen weer hun balans te vinden en weer te kunnen genieten en stralen!

Dat vormde de basis van mijn missie

Mensen helpen om zich te bevrijden van hun blokkades en oude patronen dmv bewegen en ademen om dan voluit te kunnen leven vanuit vertrouwen en eigen kracht, in flow!

Na de middelbare school (gymnasium) in Drachten heb ik de studie Pedagogische wetenschappen met specialisatie Bewegingswetenschappen gedaan aan de Rijks Universiteit Groningen.

Daarna was ik als docent Anatomie, (Inspannings)Fysiologie, Methodologie en Psychopathologie verbonden aan de Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan in Utrecht, waar ik ook de opleiding Fysiotherapie heb gevolgd.

Al gauw merkte ik dat ik naast het werk met groepen ook meer de diepte in wilde in individuele trajecten.

Door vele bijscholingen (Sensori-Motor Psychotherapie, Ademtherapie, Energetisch masseren, Integratieve Kindertherapie, Sherborne, Theraplay, Differentiatie therapie, Fasetherapie, Basistherapie, Transactionele Analyse, CGT, EMDR, ACT, EFT, Systemisch werk met opstellingen, Rouwtherapie, Bokscoaching, Runningtherapie, MindfulRun) heb ik me zo meer en meer verdiept in het behandelen van trauma en hechtingsproblematiek bij kinderen en volwassenen.

Kortom: Als therapeut werk ik met bewust ademen en bewegen, het lijf en de omgeving.

Vanaf het jaar 2000 werk ik als Integratief (Kinder)therapeut in mijn eigen praktijk in Vianen en ben ik moeder van een geweldige volwassen zoon (geadopteerd uit Ethiopië). Eerst werkte ik alleen met kinderen, steeds meer kwam ik ook veel ouders tegen die vastliepen, niet alleen met hun kind, maar vooral met zichzelf. Bij aanvang voelde ik weerstand om met volwassenen te werken omdat daar waar kinderen zo transparant en open zijn, volwassenen meer ‘schillen’ om zich heen hebben ter bescherming na opgelopen pijn / teleurstelling in het verleden… en omdat volwassenen minder spelen. Tot ik besefte dat die schillen er niet voor niets zijn. De laatste jaren werk ik juist ook graag met volwassenen en weet ik wat er nodig is om de schillen af te pellen. En bewegen is eigenlijk hetzelfde is als spelen!

Mijn doel

Mijn doel is iemand laten voelen ‘ik ben helemaal oké!’ en te helpen om vanuit vertrouwen en eigen kracht te leven, te kunnen stralen en in flow te leven!

Zoals een boom met stevige wortels kan mee bewegen met elke wind en zelfs bij hevige stormen overeind blijft staan.

De natuur is voor mij erg belangrijk! Bomen, water en bergen geven mij ademruimte waardoor ik me ultiem verbonden voel met mijzelf en de wereld.

Ik ervaar dan oneindige hoeveelheid energie en voel dat ik eindeloos kan door rennen en bewegen.

Ik werk vanuit holistisch oogpunt. Naar mijn idee vind je je flow als je hoofd, hart, buik op 1 lijn zitten, in verbinding zijn met elkaar en de omgeving.

De adem is voor mij de lijm die zorgt voor de verbinding. Het resultaat is vreugde!

Vandaar de naam: Ademvreugde

Adem is leven
Vreugde ontstaat door verbinding

De adem verbindt het hoofd, hart en lijf.
Een fijne omgeving weer meer ademruimte en verbinding van hoofd, hart en lijf